Hallo beste bezoeker van deze site,

Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. A. Klein Haneveld & Zn. uit Borculo is een combinatie die tot voor kort bestond uit vader Bertus en zoon Bert. Op de foto ziet u ons voor een van onze fraaie duivenhokken.

Tot ons grote verdriet is Bertus op 2 augustus 2008 overleden. Bertus leed al jaren aan de ziekte van Parkinson. Hoe sterk hij ook was, deze strijd heeft hij niet kunnen winnen. We zullen hem erg gaan missen !! Sedert de ziekte van Bertus heeft op de achtergrond moeder Berta een grote rol gespeeld in de verzorging van de duiven. Al snel waren zoon Bert en moeder Berta het erover eens dat ze de duivensport beide te leuk vinden om er mee te stoppen. We hebben dan ook besloten om onder dezelfde combinatienaam de duivensport te blijven uitoefenen. Wel zullen we zo hier en daar wat concessies moeten doen. Maar daarom hoeft het beoefenen van de duivensport niet minder leuk te zijn.

Wij wonen in het stadje Borculo, gelegen in de Geldersche Achterhoek. Vader Bertus had al postduiven vanaf zijn 18e jaar. Eerst in zijn geboorteplaats Ruurlo en sedert 1962 op het huidige adres in Borculo. Bertus was een echte top duivenmelker. Al vanaf zijn eerste jaar in Borculo hoorde hij bij de kampioenen in de duivensport, getuige het feit dat in het eerste jaar direct het 1e kampioenschap met de jonge duiven werd behaald.

Vele kampioenschappen zouden later volgen. Dit samen met zijn zoon Bert die van kinds af aan besmet is met het duivenvirus. Samen vormden ze een perfecte combinatie.A. Klein Haneveld en Zoon uit Borculo,
A. Klein Haneveld en Zoon

Klik op de afbeelding om deze vergroot weer te geven.

Bertus en Bert Klein Haneveld waren echte programmaspelers. Later zijn ze zich vooral gaan specialiseren op de snelheidsvluchten en de eendaagse fondvluchten. Maar het jonge duivenspel is hun echte passie. Vele mooie resultaten werden daarop dan ook behaald. Dit met name met duiven uit kruisingen van de rassen Schaerlaeckens en Meulemans, welke voor deze vluchten uitermate geschikt zijn. Maar het moet altijd beter kunnen en daarom gingen ze op zoek naar duiven die bij hun eigen soort pasten. Ze vonden deze duiven bij Frans Zwols in Gramsbergen. Daar kwamen met name duiven vandaan die het bloed van de Boy x Queen lijn van Harm Vredeveld in hun aderen hebben stromen. De laatste jaren werden met groot succes duiven bijgehaald in Oostelbeers en wel bij Henri Vennix. Deze sympathieke duivenmelker bezit vooral duiven van plaatsgenoot Cor Leijtens. In de loop der jaren heeft de combinatie A. Klein Haneveld & Zn. vele teletekst vermeldingen weten te behalen. Hieronder een overzicht: 1997: 6e NPO Bourges (eendaagse fond) 1998: 7e beste midfondduif van Nederland en 11e nationaal hokkampioen midfond 2000: 6e NPO Orleans (eendaagse fond) en 10e beste jonge duif van Nederland WHZB 2002: 24e nationaal duifkampioen vitesse 2006: 3e NPO Menen, 7e NPO Menen, 9e NPO Menen (jonge duiven) 2007: 2e nationaal Chantilly (Nationale derby jonge duiven) en 10e NPO Ablis (eendaagse fond) 2008: 10e nationaal Blois (eendaagse fond).
Voorwaar prestaties om van te smullen en die smaken naar meer. Het grote doel is dan ook om eens een keer een NPO vlucht te mogen winnen en hoog te scoren in de nationale competities.

Graag nodigen wij u uit om onze site verder te bekijken en wensen u daarbij veel plezier.

terug naar boven