De duiven voor de snelheidsvluchten en de eendaagse fond zijn hoofdzakelijk duiven van het Meulemanssoort en de Schaerlaeckens duiven. De Meulemans duiven hebben wij destijds aangeschaft bij Bennie Ebbers uit Diepenheim, die deze duiven zelf rechtstreeks bij Karel Meulemans in België heeft gehaald. Door zijn vriendschap met Karel Meulemans kreeg Bennie hier duiven uit de allerbeste. En die zitten er dan ook. In de stambomen vinden we duiven als "de oude van den Bosch", "de Wittekrop", "de Kadet" en "de Merkcx". Allemaal basisduiven van het hok van Karel Meulemans. Zie hiervoor de handgeschreven verklaring van Karel Meulemans zelf.


"de oude van den Bosch"

Ook een grote inbreng vormen de duiven van Ad Schaerlaeckens. Deze duiven komen op ons hok via collega duivenmelker Joop Barink uit Borculo. Ook hij haalde ze rechtstreeks en wel bij de alom bekende "Ad Schaerlaeckens" in Baarle Nassau. De Schaerlaeckens duiven komen vooral uit de lijnen als "de Sissi" , "de Goede jaarling", "de 1e nationaal Orleans", etcetera. Deze twee soorten duiven laten zich uitstekend kruisen. Neemt u maar eens een kijkje bij o.a. de asduif "164", de snelle "107" of de super "515". Stuk voor stuk toppers en allemaal kruisingsproducten van de hierboven genoemde duiven.

Enkele jaren geleden hebben wij een 10-tal duiven aangeschaft bij de Frans Zwols in Gramsbergen. Deze duiven zijn hoofdzakelijk van het Janssen-soort en komen voor een groot van de bekende liefhebber Harm Vredeveld uit Coevorden. Een grote inbreng vormt het beroemde basiskoppel Boy x Queen. De bij Frans Zwols aangeschafte duiven komen veelal uit deze succesvolle lijn.

In 2005 hebben wij ook een aantal duiven aangeschaft bij Gerrit Lahuis uit Sleen. Deze liefhebber levert grote prestaties met zijn duiven op de eendaagse NPO-vluchten. Zo won Gerrit in 2006 maar liefst twee NPO concoursen in zijn afdeling, waaronder nationaal Blois. Van Gerrit Lahuis hebben wij duiven uit zijn Excellent Pair en uit de beroemde Kanibaal-lijn van de bekende Belgische kampioen Dirk van Dijck uit Zandhoven.

Ook zijn wij bijzonder goed geslaagd met duiven van onze streekgenoot J.H. ter Maat uit Ruurlo. Johan (J.H.) weet zich telkens weer in de top van de uitslag te klasseren op de grote overnachtingsvluchten. Als je hem vraagt naar een ras, krijg je maar één antwoord en wel: "ik heb alleen maar boerenduiven". Ik kan u echter vertellen dat het hele mooie zachte duiven zijn, die een geweldig doorzettingsvermogen hebben en zich bij ons perfect laten kruisen met de snelheidsduiven. De bekendste duif bij Johan is zonder enige twijfel zijn "01", die vele kopprijzen heeft gewonnen en zich daarnaast heeft ontpopt tot een geweldige kweker. Jongen uit deze lijn zijn dan ook bij ons op het hok te vinden.

Met bovenstaande duiven hebben we inmiddels een kweekhok opgebouwd waar we de komende jaren veel van verwachten. De prestaties die in 2005 en 2006 zijn geleverd met de jonge duiven beloven in elk geval veel goeds.

naar de foto's van onze duiven

terug naar boven